Yoga om Af te Vallen

Yoga om Af te Vallen

 

Ben je op zoek bent naar een holistische manier om je geestelijke en lichamelijke gezondheid te verbeteren, en ook nog af te vallen? Dan is de eeuwenoude yoga – de kunst van het leven, misschien wel iets voor jou.

Yoga werd 3000 jaar geleden ontwikkeld in India. De steeds maar groeiende populariteit van yoga bewijst haar relevantie voor de moderne wereld. Yoga benadert afslanken op een compleet andere manier dan afslankprogramma’s en diëten.

Afslanken is een bijproduct van de levenswijze van de yoga-beoefenaar. Yoga concentreert zich op het verbeteren van de fysieke en mentale toestand van het lichaam. Het leert de beoefenaar ook nog positief denken. Het leert de beoefenaar allereerst zijn of haar lichaam te begrijpen waardoor de oorzaken en symptomen van het overgewicht worden blootgelegd.

Hoe gaat het in z’n werk?

Wanneer yoga wordt ingezet om af te vallen wordt rekening gehouden met alle facetten van de zwaarlijvigheid: de fysieke, mentale en emotionele. Yoga helpt de beoefenaar om weer controle over zijn lichaam en geest te krijgen wat resulteert in een verandering van levensstijl en eetgewoonten.

Het resultaat van yoga is een slank, efficiënt en actief persoon. Nu hij zich beter bewust is van zijn lichaam zal de beoefenaar beter in staat zich te wapenen tegen een terugval in zijn oude eetgewoonten en niet meer aan te komen.

De wetenschap achter yoga

Obesitas is het gevolg van een gebrek aan lichaamsbeweging, verkeerde eetgewoonten, psychische druk, erfelijke aanleg en andere gezondheidsproblemen. Deze factoren kunnen leiden tot een verhoogde voedselconsumptie, frustratie, een verhoogd stressniveau en een gebrekkige efficiëntie. Het eindresultaat is een ziek lichaam en gewichtstoename.

Zodra de exacte oorzaken van obesitas zijn geïdentificeerd, is het helemaal niet zo moeilijk naar een een slank en strak lichaam toe te werken.. Yoga helpt om fysische en mentale belemmeringen weg te nemen. Dit leidt indirect tot gewichtsverlies. Hieronder worden enkele yoga technieken beschreven.

Yoga Technieken

Asana’s: Dit betekent de houdingen of posities. Asana’s helpen het hele lichaam flexibeler te maken en verbrandt vetreserves. Elke asana is bedoelt voor het oefenen van specifieke lichaamsdelen, organen of orgaangroepen.

Pranayama: Dit is een ademhalingstechniek die het vermogen heeft je te zuiveren van vele aandoeningen, waaronder die die te maken hebben met het ademhalingsstelsel. Het kan je vullen met de vitale levensenergie. Kapalbhati, Bhasrika en andere veelbelovende snel-langzaam ademhalingstechnieken blijken effectief te zijn tegen overgewicht. Het bestrijdt overgewicht direct doordat het de longcapaciteit vergroot en vet verbrandt.

Zonnegroet: Met het gezicht naar de rijzende zon toont de yoga beoefenaar op deze manier respect voor de Zonnegod. Dit is de meest uitgebreide van alle asana’s en heeft een enorme impact op zowel lichaam als geest. De krachtige inspanning vereist voor deze houdingen verbeteren het lichaam, de snelle ademhaling verbetert de longen, en het zingen van mantra’s verbetert de mentale toestand. Het is aanbevolen de Zonnegroet 24 keer uit te voeren in een tempo van 4 per minuut.

Wanneer je dit combineert met een gezond dieet van verse groenten en fruit verbeter je je figuur zonder al te veel inspanning.

2 gedachten over “Yoga om Af te Vallen”

  1. we kletsen vederr.Had fragment van Groenteman op Boulevard, maar daar moet je opeens voor betalen, misschien morgen weer gratis.Man oh man, hoe ik me herken in haar.Je zegt iets, wat je gelooft, totdat degene die je beschimpt voor je staat.Dan denk je, oh God ja, hij ook maar een mens.Of zij.Tot morgen..

  2. dank.@Flowy, dat klopt wel zo’n beetjein ’94 ging ik naar Israelin 07 kwam ik terug.God, het is een ander leven.Niet bang zijn voor de knkeikrsHet is spelderde oog van Juul Kraijerze laat je nog een dimensie zien..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.