mijn ervaring

Naam: Allison
Leeftijd: 30
Lengte: 170 centimeter
Gewicht toen: 113 kilo
Gewicht nu: 68 kilo
Verleden

Als ik ergens zin in had, dan at ik het. Ik heb dus altijd geworsteld met mijn lichaamsgewicht. Ik ontbeet regelmatig met een muffin of donut. Op mijn werk at ik standaard een flinke fastfood-lunch en meerdere ongezonde snacks. En uit eten gaan, afhalen en laten bezorgen waren ideale diner-opties. Bovendien kon ik als toetje met gemak een halve liter roomijs verorberen.

Aan lichaamsbeweging deed ik niet. Ik heb bovendien zittend werk, dus ook mijn baan dwong me nooit om te bewegen. Wanneer ik thuiskwam ontbrak het me aan energie, waarschijnlijk vanwege mijn ongezonde leefstijl. Dus ook de avonden en weekenden bracht ik passief door.
Ommekeer

Ik was al vaker afgevallen en weer aangekomen, maar ik had nog nooit eerder 113 kilo gewogen. Er was nagenoeg niks meer wat ik op normale wijze kon doen: stoelen waren te klein, reizen was een ramp en ik was bovendien alles behalve blij. Daarom besloot ik eind 2010 serieus af te gaan vallen.

Ik begon mijn calorie-intake bij te houden en kocht een crosstrainer. Op het begin was sporten bijna niet te doen; toch trainde ik 5 dagen per week. In eerste instantie was ik na 8 tot 10 minuten al uitgeput. Na enkele maanden deed ik 3 sets van 10 minuten met pauzes van 5 minuten. Ik schroefde mijn trainingstijden continu op en verkortte de pauzes.
Heden

De pondjes sijpelden langzaamaan weg en eind juli 2011 was ik ruim 27 kilo kwijt. Ik had geen expliciet streefgewicht dus ging maar gewoon door. Ik verlegde mijn focus van afvallen naar algehele gezondheid. Groenten zijn voor mij nu de basis van iedere maaltijd. Voor aanvullende voedingsstoffen voeg ik fruit, magere eiwitten en kleine hoeveelheden hele granen toe.

Om kwart over 5 opstaan om te gaan joggen vind ik inmiddels heerlijk; sporten geeft me de energie die ik nodig heb! Ik til steeds zwaardere gewichten en doe steeds 30 seconden korter over 11 kilometer joggen. Ik ben nu 45 kilo lichter en ervan overtuigd dat ik dit kan vasthouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.