Afvallen zonder dieet

   

 Persoonlijk vind ik dat wij in het algemeen onszelf veel te veel zorgen maken over – onze lijn -.

 

Eerlijk waar.

Jij denkt nu misschien dat ik tegen mijn eigen winkel praat maar dat doe ik juist niet. -Mijn winkel-, als we het zo even noemen, is het MENTALE, niet je lijn of je gewicht.

Punt is nu dat het MENTALE al deze andere dingen veroorzaakt of in de hand werkt. 

( Wil je ontdekken hoe Het Mentale Dieet Plan je kan helpen…)


HetMentaleDieetPlan

 

Ik geef een eenvoudig voorbeeld :

Stel je voor dat je de perfecte partner hebt, je wordt aanbeden en regelmatig hoor je hoe leuk, tof, gezellig en knap jij wel niet bent…

 

Wedden dat je niet inzit met die
5 of 6 kilo die er eigenlijk
te veel aanzitten?

 

En dat is toch prima dan!!

Zolang jij je maar lekker voelt in je vel.

 

Nu, stel, je hebt die partner niet en je bent single, of je hoort die lieve woordjes van je partner niet geregeld…Wedden dat zelfs die 1,5 kg of 2kg extra jou een doorn in het oog zijn?

 

Zie je, dit is een MENTALE kwestie.

Vandaar dat ik dus beweer dat we ons soms te veel zorgen maken over ons gewicht. Je dient MENTAAL te begrijpen wat er goed is voor je lichaam en geest. Wanneer je dit eenmaal juist aanvoelt, wordt het eenvoudig.

 

Pas op, wanneer je zoals ik 87kg weegt(woog;-) ipv 65kg, dan heb je wel degelijk redenen om je zorgen te maken! En zeker ook over je gezondheid en je hart.

Dan dien je ook keihard te zijn met jezelf en volledig ontevreden te worden met je fysiek.

Dit is 1 van de eerste dingen waar ik je in het Mentale Dieet Plan doorneem.

 


Nu even terug naar de PowerPlate…


Bewegen op zich is altijd goed, zolang het maar niet bruusk en hevig is. ( er is hierop 1 uitzondering waarover later misschien meer. Dit is een heel aparte techniek om zeer snel spiermassa op te bouwen.)

 

Vraag is echter steeds :

 

Hoe Lang Ga Je Het -Volhouden- ?

 


Probleem zit hem in dit -volhouden- omdat je iets gaat doen wat je eigenlijk misschien liever niet doet.
Dus, vroeg of laat stop je ermee.

 

Wil je gezond bewegen met succes en wat je waarschijnlijk wel kan “volhouden”?

 

Stap iedere dag 10,000 stappen of met andere woorden , ga 20 min tot 30 minuten wandelen per dag en splits het desnoods in twee delen wanneer dit tijdsgewijs beter voor je uitkomt.

 

Probeer ook iets nuttigs te doen tijdens het wandelen.
Doe een boodschap die je anders ook zou moeten doen.

Wanneer de bakker niet veraf is, maak er een gewoonte van om te voet naar de bakker ( krantenwinkel, vriendin, etc.) te gaan en beleef er plezier aan.

 

Kijk rond je wanneer je wandelt en geniet van de sfeer, de beelden, de beweging van mensen, auto’s, de natuur, etc.

 

Wanneer je ervoor zorgt dat je graag gaat wandelen zal je dit automatisch ook meer gaan doen en zal je dus ook sneller afslanken en makkelijker resultaat behalen.


Dit is de bedoeling van het hele Mentale Dieet Plan.

HetMentaleDieetPlan

 

In plaats van het zoveelste dieet te willen zijn, wil ik je helpen om bepaalde dingen betreffende je eetgewoonten graag te gaan doen en als vanzelfsprekend te gaan beschouwen omdat het nu eenmaal zo is.

 

Eenmaal je daar bent, blijf je die dingen de rest van je leven doen zonder er nog bij na te denken.

 

Wanneer jij denkt dat je kan gaan PowerPlaten zonder bij na te denken en dat je dit gewoon heel leuk vindt, dan zou ik gaan PowerPlaten.

 

De bedoeling moet zijn om op een -natuurlijke- wijze een gezonde levensstijl aan te kweken.

 

Jammer genoeg dienen de meeste mensen voor dit -natuurlijke- in aanvang wel eerst gestuurd te worden zodat ze goed inzien en begrijpen waarom ze die dingen als natuurlijk dienen te gaan beschouwen en toepassen.

 

Wanneer je dat kan , dan mag je alle dieetboeken weggooien, mag je alles eten en drinken en zal je toch je ideale gewicht kunnen behouden omdat je ondertussen jezelf hebt aangeleerd wat –natuurlijk- is.

 

VB. Zo is het niet natuurlijk om alle dagen frieten te eten.

 

Perfect natuurlijk is het om af en toe eens lekkere frietjes te eten.
Vraag is echter, waarom zijn er zoveel mensen die zo vaak frieten willen eten? Inderdaad, frietjes zijn lekker maar de reden zit elders

Mensen gaan zich emotioneel hechten aan frietjes en frietjes worden gegeten wanneer je gefrustreerd bent of juist heel opgewekt bent. Kijk maar eens na in je eigen leven; hoe vaak eet je frietjes omdat je werkelijk trek had in lekkere frietjes?


Hoe vaak eet je frietjes als troost?
Dit is dus een MENTAAL Probleem.
Dit heeft niets met de frieten te maken.

 

Wanneer je beter begrijpt waarom je de dingen doet die je dient te doen , wordt het veel natuurlijker en spontaner.

Vandaar dat je in het Mentale Dieet Plan jezelf dient te motiveren aan de hand van een heel eenvoudig dagboek.
Wanneer je dit 21 tot 30 dagen hebt toegepast zit het er in voor je leven.
Dan heb je jezelf als het ware –geherprogrammeerd-.

 

 

Oefening :

De volgende 10x dat je frietjes eet, ( dus hopelijk niet de volgende 10 dagen ;-), schrijf eens voor jezelf op in welke EMOTIONELE toestand of bui je op dit moment precies bent.

Wanneer je na een poosje een patroon begint te herkennen, word hiervan dan bewust en zoek een andere manier om deze emotie op dat moment te versterken of te onderdrukken.

 

 

Veel plezier.

Tot binnenkort.
P.S. Het Mentale Dieet Plan begeleidt je op een hele eenvoudige wijze in 7 makkelijk te volgen stappen en legt je uit WELKE dingen die je doet, je onbewust dient te doen om blijvend af te vallen.

   

          HetMentaleDieetPlan

Het is in deze eenvoud en in het BEGRIJPEN van WAT je DOET dat het geheim schuilt. Je leert jezelf ‘coachen’ om het aangeleerde te blijven doen, ZONDER dat het aanvoelt als een verplichting…Bovendien word je mentaal ondersteund zodat je STOPT met jezelf altijd te saboteren


Geef je bestelling pas door wanneer je 100% gemotiveerd en overtuigd bent
.

 

 

 

 

 

 

* Ik gebruik in de Mental Coaching steeds basisconcepten uit MLD & NLP ( Neuro-Linguistic-Programming). Door op de juiste manier met jezelf en met anderen te communiceren kan je je gedrag en houding blijvend veranderen en verbeteren. En dit in verschillende aspecten van je leven : zelfvertrouwen, geluk, werk, relaties, fobia, angsten, spreken in het openbaar, verkoop, succes, zelfontplooiing,etc.

Eén gedachte over “Afvallen zonder dieet”

  1. My 2 cents,Hmmm, het boekje ken ik niet, maar de veorbeeldon op de site vertellen me dat het wetenschappelijk weliswaar volledig geoorloofd is’ om alles te willen onderzoeken, maar dat het bepaald geen reclame voor de wetenschap is om dat allemaal te df3en.Je komt, zoals diverse opmerkingen op de site, al snel in het domein van zaken die door het publiek’ als on-ethisch en on-oorbaar worden gezien, uitmondend in vergelijking met de praktijken die de wetenschappers’ ten tijde van de 2e wereldoorlog met medemensen hebben uitgevoerd.Maar de vraag is gerechtvaardigd: waar ledgt dan die grens?Een moeilijke vraag Misschien dat de volgende aspecten daarin een rol (zouden moeten) spelen: + de integriteit van de onderzoeker + een zorgvuldig gekozen hypothese en een goede bepalen van de manieren om die kritisch te toetsen. + een hoger doel’ dat de mensheid (of iets anders) dientIk besef nu ik dit opschrijf hoe scheef de schaats kan worden en hoe glad het ijs in dit soort lijstjes, want ze geven ook aan hoe iemand deze aspecten kan misbruiken om zijn’ ding te rechtvaardigen.

Reacties zijn gesloten.